ZŠ Podharť, Dvůr Králové nad Labem

Se školou v Podharti snadněji do Evropy

Ve středu 22. 9. 2021 vyrazila 9.B na dlouho očekávanou exkurzi do Kutné Hory. Naše první kroky vedly do muzea stříbra, které se nachází v původní gotické tvrzi.

Muzejní sbírka je zaměřená na mincovnictví, hornictví, výrobu stříbra nebo historii královského věnného města Kutná Hora. My jsme si vyzkoušeli život středověkých havířů, kdy jsme vybaveni speciálními plášti a helmami, vyrazili do podzemí. Strávili jsme zde skoro hodinu a vyzkoušeli si, jak vypadá „opravdová tma“. Naše další cesta vedla do jednoho z gotických klenotů České republiky, chrámu sv. Barbory. Katedrálu jsme si společně prohlédli, otestovali své znalosti z dějepisu v praxi, vystoupali na ochozy a kochali se krásnými pohledy do okolí. Při zpáteční cestě jsme si prošli malebné historické centrum a zamířili zpět na nádraží. Výlet jsme si užili a těšíme se na další :).

Aneta Hýbnerová, 9.B

9b-kutna-hora1

9b-kutna-hora2

Aktuální počasí

Virtuální prohlídka školy

Škola pohledem dětí

Sponzoři

  Vedení školy děkuje všem sponzorům za věcné i finanční dary.

Podpora inkluzivního vzdělávání III Logo Národní plán obnovy Logo Financováno EU Logo Královéhradeckého kraje Logo Rodiče vítáni Certifikát Škola podporující zdraví Certifikát Etická škola Logo Ovoce do škol