ZŠ Podharť, Dvůr Králové nad Labem

Se školou v Podharti snadněji do Evropy

V úterý 24. 9. 2019 jsme se společně s paní učitelkou I. Codrovou vydali linkovým autobusem do Karsitu Group SE v Jaroměři. U vrátnice závodu na nás již čekal ředitel závodu Karsit a zároveň otec našeho spolužáka pan ing. Jan Kříž. Nejprve nás zavedl do zasedací místnosti, kde se scházejí vedoucí jednotlivých provozoven této firmy.  Pan Kříž nám nejdříve vyprávěl o svém studijním životě, než se stal ředitelem firmy.  Poté nás informoval o pracovních pozicích v budově, kde jsou kanceláře, ale i o pracovních místech ve výrobě a celkově o firmě Karsit i její budoucnosti. Po této besedě jsme se šli podívat do kanceláří, i dokonce přímo do ředitelny. Potom jsme pokračovali do výrobních hal, kde jsou velké stroje na lisování plechu do forem na součástky do aut, především pro škodovku.  V činnosti jsme viděli i nový, plně automatizovaný lisovací stroj Schuler vážící 1600 tun, který je právě chloubou závodu. Dále jsme přešli do druhé haly, tam se roboticky svářely už vylisované díly k sobě. Nakonec jsme viděli i lakovnu, kde se vylisované a svařené části lakují speciální barvou.  To byla poslední část naší exkurze.
Závěrem bychom chtěli poděkovat vedení závodu, které nám návštěvu umožnilo a také paní učitelce Ivaně Codrové, jež celou akci zorganizovala. Byla to pro nás i inspirace pro naše rozhodování o budoucím povolání.
Martin Kicler a Kryštof Karban, žáci 9.B

Aktuální počasí

Virtuální prohlídka školy

Škola pohledem dětí

Sponzoři

  Vedení školy děkuje všem sponzorům za věcné i finanční dary.

Podpora inkluzivního vzdělávání III Logo Národní plán obnovy Logo Financováno EU Logo Královéhradeckého kraje Logo Rodiče vítáni Certifikát Škola podporující zdraví Certifikát Etická škola Logo Ovoce do škol