ZŠ Podharť, Dvůr Králové nad Labem

Se školou v Podharti snadněji do Evropy

13. prosince vyjeli již tradičně němčináři z 9. třídy naší školy do Drážďan, aby ochutnali němčinu v praxi.

Prohlídka města nazývaného díky velkému množství barokních staveb také Florencie na Labi byla vyčerpávající. Žáci měli možnost prohlédnout Semperovu operu - Semperoper, Zwinger – světoznámou obrazárnu, luteránský kostel - Frauenkirche, Brühlovu vyhlídkovou terasu – Brühlsche Terasse, Knížecí průvod – Fürstenzug (obrovská freska složená z kousků porcelánu na zdi drážďanského zámku). Většina města byla spojeneckým letectvem při bombardování během 2. světové války v roce 1945 zničena, ale to už dnes nikdo nepozná.  Drážďany jsou nově vystavěné a my se můžeme kochat nádherou tohoto města, které zastává funkci hlavního města německé spolkové země – Sasko.
A v adventní době je nádherná podívaná ještě umocněna vánoční výzdobou a atmosférou vánočních trhů. Výlet se opět vydařil, ochutnali jsme místní speciality, vyzkoušeli svou němčinu, pozorovali tradice jiné země. Děkujeme za možnost vyjet za hranice všedních dnů. 

Mgr. Elena Lahučká


 

Aktuální počasí

Virtuální prohlídka školy

Škola pohledem dětí

Sponzoři

  Vedení školy děkuje všem sponzorům za věcné i finanční dary.

Podpora inkluzivního vzdělávání III Logo Národní plán obnovy Logo Financováno EU Logo Královéhradeckého kraje Logo Rodiče vítáni Certifikát Škola podporující zdraví Certifikát Etická škola Logo Ovoce do škol